Gratis!

Gratis 01

Waarom hebben zoveel mensen problemen met het ontvangen van een groot geschenk, zonder enige wederdienst? Naar zo’n gunst, zonder voorwaarden, wordt altijd wantrouwend gekeken.

Waarom willen ze het zo graag zelf verdienen? Alleen maar om hun naam op een “prestatielijst” te zien staan?

Elk aspect van Gods redding, inclusief rechtvaardiging, is zo gratis als de zon en de lucht die we inademen. Zelfs “ons” geloof is Zijn geschenk!

Er is GEEN enkele verdienste of “werk” in het geloven. In feite is geloven het tegenovergestelde van werken! Niets is eenvoudiger en meer vanzelfsprekend voor een kind dan geloven in een liefhebbende vader. Op dezelfde wijze geldt dit voor dé liefhebbende Vader in de hemel.

Zijn geschenk van redding en genade is écht gratis. Je kunt niets anders doen dan dit te accepteren. Vroeg of laat ZUL je dit accepteren omdat Hij je het geloof zal schenken óm het je te kunnen realiseren en vervolgens te kunnen accepteren.

Dat grote geschenk wens ik je zo graag toe! 😀