De geschiedenis herhaalt zich => andere tijden, zelfde patroon… TOTDAT…!!

HISTORY REPEATS ITSELF 02

Hier is wat stof tot nadenken voor je:

In de menselijke geschiedenis is altijd hetzelfde patroon te zien: een MINDERHEID van waarheidsgelovigen wordt vervolgd door de gevestigde MEERDERHEID.

In de dagen van de profeten werden zij verworpen en vaak vermoord door… de religieuze gevestigde meerderheid!

In de dagen van Jezus op aarde werd Hij continue bekritiseerd, verworpen en uiteindelijk vermoord door…de religieuze gevestigde meerderheid!
In de dagen van Paulus werd hij regelmatig bekritiseerd en verworpen door…de religieuze gevestigde meerderheid! Uiteindelijk lukte het ze zelfs om hem terecht te laten stellen door de Romeinen.

In onze dagen is het niet anders. Er is een MINDERHEID van gelovigen die wordt vervolgd door de religieuze gevestigde MEERDERHEID – maar nu op een “sociaal subtiele en geaccepteerde” wijze.

Wie is vandaag de religieuze gevestigde meerderheid? Dat is vooral het Christendom met ruim 2 miljard volgelingen, en daarbinnen de zeer populaire en snelst groeiende Evangelische stroming – en hun leiders – met nu ruim 650 miljoen volgelingen. Hun “Jezus” is veel populairder dan de Beatles ooit waren, en dát in een tijdperk dat door God Zelf is ontworpen om boos te zijn en ook zo wordt genoemd (Galaten1:4).
Ooops… dan klopt er iets niet, denk ik dan. Sterker nog, iets stinkt hevig!

Tijden zijn veranderd, net zoals omstandigheden, maar de symptomen zijn dezelfde gebleven. Dat is de herkenbare geest die erachter zit, totdat… wat?
Het einde van dit tijdperk is dichtbij en zal een markering vormen die zijn weerga niet kent in de geschiedenis van mensen. Dan zal God alles omkeren, en dan zal duidelijk worden wat waarheid was en wat leugen was. Alles verloopt volgens Zijn meesterlijk Plan! 😉

Wie een oor heeft, die luistert hopelijk…