Gods ontwerp – NIET te omzeilen!

KPN stopt met vrouwenquotum 01

Onlangs was er een interessant bericht in de NL-media te volgen:

“KPN heeft het vrouwenquotum losgelaten.”

Citaat media:
“KPN is stilletjes gestopt met het voortrekken van vrouwen voor hoge functies. Het voortrekken zou namelijk ten koste gaan van allochtone mannen in topfuncties.”

Ten eerste zien we hier een mooi voorbeeld van hoe mensen Gods ontwerp – m.b.t. het perfect bedachte verschil tussen mannen en vrouwen – eigenmachtig willen veranderen.

Dit is dus een voorbeeld van “God niet als GOD eren en danken”, zoals in Romeinen 1:21 mooi is verwoord. Men gaat er geforceerd vanuit dat mannen en vrouwen “gelijk zijn” in die zin dat ze onderling uitwisselbaar zijn voor wat betreft het invullen van elkaars rollen.
Maar het is biologisch simpel aangetoond dat mannen en vrouwen NIET gelijk zijn; sterker nog, ze hebben een heel verschillende hersensamenstelling! En hoewel praktisch iedereen op de hoogte is van dit feit, doet men toch alsof het er niet is!

Kijk maar naar het volgende citaat:
“Er is nog een reden dat KPN stopt met het vrouwenquotum: vrouwen zouden te weinig het verschil maken. “De leidinggevende vrouwen zijn ook vaak blank, tussen de 40 en 50 jaar en lijken in hun gedrag veel op leidinggevende mannen”, schrijft het bedrijf.”

Tja… nogal logisch! Dat is nou precies wat er gebeurt als je Gods ontwerp negeert.
Er zijn namelijk mannelijke en vrouwelijke rollen… écht waar! Nogmaals: er zijn rollen die voor mannen zijn bestemd en rollen die voor vrouwen zijn bestemd.

Gods Design 01

Weet je wat er gebeurt als dit ontwerp wordt genegeerd?
Vrouwen die structureel en gedurende langere tijd een mannelijke rol vervullen, gaan steeds meer als een man denken… en omgekeerd!
En… je snapt het hopelijk: gedrag begint bij het denkproces. Dus na de verandering van denken volgt het gedrag: vrouwen gaan zich steeds meer als mannen gedragen, en mannen als vrouwen!

Kijk nou eens om je heen – vooral in de westerse wereld – en zeg me wat je ziet… Is het niet duidelijk? Vooral in de afgelopen 20 jaar is het snel gegaan: steeds vrouwelijker wordende mannen en steeds mannelijker wordende vrouwen.

Citaat media:
“Het plan van KPN is op z’n zachtst gezegd niet lekker aangekomen. Een bekende vrouwelijke onderzoeker sloeg steil achterover. “Vrouwen en mannen in leiderschapsfuncties zijn juist heel verschillend. Vrouwen inspireren en verbinden meer. Bij mannen werkt dat anders. Jij doet wat voor mij, ik doe wat voor jou.””

Kijk, met betrekking tot de specifieke kwaliteiten van vrouwen (bijv. verbinden) en die van mannen (bijv. onderhandelen) klopt haar uitspraak wel. Dat is nou juist het eigene aan de vrouw en de man. Daarom vullen ze elkaar zo goed aan. Tja… ontwerp!
MAAR: zij glijdt genadeloos onderuit als ze stelt dat dit verschil nog steeds standhoudt BINNEN leiderschapsfuncties… nee! De denkprocessen van een vrouwelijke leider veranderen… ze worden steeds mannelijker, en het verschil is dan heel snel gereduceerd tot… niets.

Alles, maar dan ook ALLES, begint bij het kennen van Dé GOD die alles bedacht, ontworpen en gemaakt heeft. En als dát kwartje valt, dan word je stil… van puur ontzag voor de onbevattelijke grootheid van Zijn almacht! Eer en dank aan God zijn de volgende vanzelfsprekende stappen. Die houding is het juiste fundament om vervolgens het hoogste van God te zien: Zijn onvoorwaardelijke liefde en Vaderschap.
Alleen dán kunnen we op de juiste manier een visie opbouwen over de mens en over de wereld om ons heen. Nou, wat let je nog? 😉