DANKBAARHEID

dankbaarheid 03

Vandaag denk ik weer aan wat mijn Pa, Dé God, Dé Bedenker, Ontwerper en Schepper van alles, voor mij heeft gedaan door Jezus Christus, Zijn geliefde Zoon.

Iedere keer kan ik het maar amper bevatten hoe omvangrijk het offer is dat Jezus heeft voltooid aan het kruis! Wat een vertoning van gigantische liefde voor ons allen!

En Hij is niet in mijn plaats gestorven, want anders zou ik niet gestorven zijn met Hem… Maar ik ben juist WEL gestorven mét Hem! Weet je wat Hij namelijk deed? Hij stond op uit de dood! En omdat ik met Hem stierf, ben ik dus ook in nieuwheid van leven met Hem opgestaan, nu nog geestelijk, straks ook fysiek… woww! Zijn opstanding is trouwens ook de garantie dat uiteindelijk de dood zal zijn afgeschaft en iedereen zal LEVEN!

Dat Hij van iedereen houdt zonder enige voorwaarde te stellen, dat Hij iedereen zal redden, gewoon omdat Hij dat wilt uit liefde… wat een privilege om dát “deep down” te mogen realiseren!

Zijn liefde dreef Hem er zelfs toe om Zijn enige Zoon op te offeren… voor Zijn vijanden!!

Als ik denk aan de genialiteit van Gods Plan, waarin Hij zo’n enorme wijsheid demonstreert door een contrast op te zetten en te hanteren waar je “U” tegen zegt…

Als ik denk aan wat op stapel staat in de komende grote tijdperken, aan wat een enorme heerlijkheid me te wachten staat, dan denk ik: “Waarom ik? Waarom heeft U mij uitgekozen?” Dan realiseer ik me weer dat Hij in Zijn wijsheid juist hen uitkiest die niets voorstellen, om de VIP’s belangrijke lessen in nederigheid en liefde te leren!

Als ik dan denk aan het heerlijke heilzame effect van dat contrast voor iedereen, voor IEDEREEN!

dankbaarheid 01

Wat een ongelooflijk succes komt eraan wanneer iedereen ten diepste overtuigd zal zijn van Gods allesomvattende liefde en dat zal erkennen… Wat een helende kracht zal daarvan uitgaan!

Jeetje, wat word ik dan blij en dankbaar in mijn hart! Wat wil ik dit dan vieren… met iedereen! Wat voel ik me dan veilig en geborgen! Wat verlang ik dan om ZSM met Hem te zijn, dicht bij Zijn Vaderhart… voor altijd!

Graag deel ik met jou wat ik op deze dag voel…
Hopelijk inspireert het je en maakt het je hart ook zo blij!